5 hakkeria ammattimaisen näköisten valokuvien ottamiseen

Menestysreseptissä on kaksi pääainesosaa: markkinoi itseäsi ammattimaisesti ja tarjoa erinomaista palvelua. Tässä artikkelissa käsittelemme ensimmäistä. Kun joku uusi henkilö tutustuu sinuun, viime kädessä profiilisi ratkaisee, kiinnostuuko hän vai ei. Lisäksi ihmisten tarkkaavaisuus on lyhyempi kuin koskaan, joten sinulla on vain pari sekuntia aikaa herättää heidän kiinnostuksensa. 

Miten siis erotut sadoista profiileista? Olemme koonneet viisi parasta vinkkiä, joiden avulla voit ottaa laadukkaita kuvia, jotka esittelevät ainutlaatuista tyyliäsi, ja tehdä profiilistasi mieleenpainuvamman.

1. Laadussa on kyse oikeista laitteista

Kuvien laatu riippuu suuresti kamerasi laadusta. Investoiminen hyvään webbikameraan suoratoistoa varten on välttämätöntä, jos haluat nousta alalla tasolleen. Kun haluat ottaa kuvia profiiliisi, webbikamerasi ja älypuhelimesi todennäköisesti riittävät urasi alussa, kunhan niillä voi ottaa kuvia vähintään 720p (HD) -resoluutiolla. 

Oikean webkameran valitseminen suoratoistoa varten on kuitenkin yksi tärkeimmistä päätöksistäsi. Ennen kaikkea sinun tulisi valita webkamera, joka toimii hyvin suoratoistoympäristössäsi:

  • Jos suoratoistat usein pimeässä huoneessa, valitse kamera, jolla on hyvä suorituskyky hämärässä,
  • jos äänenlaatu on sinulle tärkeää, stereotallennusta varten on ihanteellinen malli, jossa on kaksi mikrofonia,
  • jos yksityisyys on sinulle tärkeä asia, jotkin kamerat voivat häivyttää taustan ilman lisäohjelmia.

Tärkeintä on, että et voi olla tekemättä tutkimusta, kun valitset laitteistosi.

Ammattilaisvinkki #1 - Jos tarvitset apua valintasi kanssa, ota rohkeasti yhteyttä meihin henkilökohtaisesti tai selaa 12 parhaan suoratoistoon soveltuvan webkameran go-to -listaa.

2. Pehmeä ja tasainen valaistus riittää

Meillä on tapana uskoa, että upeat kuvat on otettu juuri oikealla hetkellä, koska valaistus, poseeraus ja kaikki muut elementit näyttävät toimivan niin hyvin yhteen. Totuus on, että useimmat hyvät muotokuvat otetaan tarkoituksella, kun valaistusta käytetään mallin eduksi. Koska valaistuksella on niin suuri vaikutus kuvien tunnelmaan, on tärkeää ymmärtää, miten eri valotyypit toimivat ja miten ne vaikuttavat valokuviin.

Kova valo johtaa yleensä suureen kontrastiin, jolloin samaan kuvaan syntyy hyvin kirkkaita ja hyvin tummia alueita, kun taas pehmeä valo leviää tasaisesti ja pehmeästi ja aiheuttaa hyvin vähän varjoja. Muotokuvien hyvä valaistus - etenkin sisätiloissa kuvattaessa - on yleensä pehmeä ja tasainen. Tämä voidaan saavuttaa käyttämällä diffuusoreita ikkunasta tulevan valon pehmentämiseksi tai käyttämällä useita valonlähteitä kohteen tasaisen valaisemisen varmistamiseksi. Yleisesti ottaen on parasta välttää kovaa, suoraa valaistusta, sillä se voi luoda voimakkaita varjoja ja tehdä kuvasta epäimartelevan näköisen. Yritä sen sijaan luoda pehmeä, hajavalo, joka imartelee kohdetta ja saa kuvan näyttämään luonnollisemmalta.

Tarkastellaan yksinkertaista esimerkkiä.

Molemmat näistä muotokuvista perustuvat etuvalon ensisijaiseen valonlähteeseen. Oikeanpuoleisen kuvan kohde oli selvästi valoon päin vinossa, mikä luo luonnollisen kontrastin. Kuvassa on myös runsaasti ympäristön valoa, mikä tekee siitä mielenkiintoisemman.

Vasemmanpuoleinen kuva on kuitenkin suoremmin valaistu.

 

Kuvalähde

Ammattilaisvinkki #2 - Käytä kuvissasi mahdollisimman paljon hajavaloa tai investoi diffuusoriin.

3. Tunne kuvakulmasi

Vaikka laatu ja hyvä valaistus ovatkin olennaisia, sinä olet se, joka saa yleisösi kerjäämään päivän päätteeksi. Parasta on sisällyttää profiiliisi erilaisia otoksia, jotka näyttävät kaikki puolesi ja persoonallisuutesi kokovartalokuvista röyhkeisiin selfieihin.

Janoansat eli seksikkäät selfiet ovat välttämättömiä, olipa niiden tarkoitus sitten herättää yleisössäsi kiinnostusta tai antaa sinulle tervettä itseluottamuksen lisäystä. Molemmat ovat hyväksyttäviä syitä täyttää kamerarullasi tuhansilla sellaisilla ;)  Kun otat selfieitä, kokeile erilaisia ilmeitä, jotta näet, mikä niistä on houkuttelevin.

Mitä tulee kokovartalokuviin, jos olet sekä malli että kuvaaja samassa persoonassa, voit kokeilla niin paljon kuin haluat löytää imartelevimmat kuvakulmat. Kokeile tavallisia asentoja, kuten selän kaareutumista, jotta takapuolesi nousisi esiin, ja lantion kallistamista, mutta tee myös tutkimusta ja katso, mitkä asennot toimivat muilla menestyneillä malleilla, joilla on sama vartalotyyppi kuin sinulla.

Ammattilaisvinkki #3 - Hyödynnä tarkennustyökalua selfieissä. Älypuhelimesi on luultavasti tarpeeksi älykäs tunnistamaan kasvot tai siinä on runsaasti tarkennusominaisuuksia, joilla voit leikkiä. 

Ammattilaisvinkki #4 - Vältä ottamasta kuvia alhaalta päin, sillä se voi saada sinut näyttämään suuremmalta kuin oletkaan.

4. Korjaukset ovat vaivan arvoisia

Kukaan ei näytä tosielämässä samalta kuin internetissä. Nykyään on helpompaa kuin koskaan korjata kuvia ja saada ne näyttämään parhailta. Tähän voi kuulua suodattimien lisääminen, valaistuksen, värien ja kontrastin säätäminen täydellisen kuvan luomiseksi. Ja mikä parasta, sinun ei tarvitse olla Photoshop-ninja tehdessäsi kaiken tämän. Voit ladata älypuhelimeesi runsaasti sovelluksia, joiden avulla voit muokata otoksiasi.

Miten saat kuvasi näyttämään entistäkin houkuttelevammilta pienillä muokkauspiikittelyillä?

  • Lisää erilaisia suodattimia tietyn tunnelman luomiseksi.
  • Paranna valaistusta ja säädä kirkkautta ja kontrastia korostaaksesi parhaita piirteitäsi.
  • Säädä polttopistettä, jotta varmistat, että tarkennus kohdistuu sinuun eikä sotkuiseen taustaan.
  • Poista paikat, joita meikkisi ei peittänyt, ja näytä kiillotetummalta.

Ammattilaisvinkki #5 - ässä on luettelo kuvankäsittelysovelluksista, joita voit kokeilla älypuhelimellasi. Useimmat ammattikameramallit käyttävät useita muokkaussovelluksia saadakseen haluamansa ilmeen.

5. Kokeile erilaisia tyylejä ja asuja

Houkutteleva ulkonäkösi ja vyötärösi tuovat uusia ihmisiä sisään, mutta pitämällä asiat tuoreina ja mielenkiintoisina saat heidät pysymään paikalla. Nyt sinulla on luultavasti jo pari sinulle sopivaa asua, jotka sopivat sinulle. Ne saavat paljon kohteliaisuuksia faneilta, ne ovat mukavia ja tunnet olosi niissä omaksi itseksesi. Jos kuitenkin näytät moninaisia puoliasi erilaisilla asuilla, voit tehdä sinusta houkuttelevan laajemmalle yleisölle.

Kun valitset asuja profiilikuviin, mieti, mistä pääkohderyhmäsi pitää. Muista monipuolistaa, mutta pitäydy kuitenkin yleisösi erityisiin fantasioihin. Jos esimerkiksi omaksut naapurintytön tyylin, miksi et laittaisi päällesi ranskalaisen kotiapulaisen asua? Jos tiedät, että sinulla on taipumus houkutella nörttejä, Cosplay-hahmon esittäminen saattaa tehdä faniesi villeimmistäkin unelmista totta. 

Ammattilaisvinkki #6 - Älä keskity vain vaatteisiisi. Tee asusteista, kengistä, leluista ja rekvisiitasta toimivia. Ne voivat lisätä sitä pientä ekstraa, joka herättää hahmosi eloon, ja samalla tarjota runsaasti vaihtoehtoja leikkiä niillä.

Johtopäätös

Valokuvasi ovat ensimmäinen kosketuspiste yleisöösi, joten tee niistä tärkeitä. Älä koskaan lakkaa kokeilemasta poseerauksia, valaistusta, asuja ja korjauksia. Mutta ennen kaikkea, jos suhtaudut vakavasti caming-uraan, investoi hyvään kameraan. Ponnistuksesi tuottavat tulosta nopeammin kuin uskotkaan.

Lisää mielenkiintoisia postauksia

Valittu tagi: #all